2021- 2022 ÖĞRETİM YILI 5. SINIF HAFIZLIK PROJE ORTAOKUL ÖĞRENCİ SEÇME MÜLAKAT SINAVI
Akşam Kursları Alo Kuran Duyuru Haberler Kursumuz

2021- 2022 ÖĞRETİM YILI 5. SINIF HAFIZLIK PROJE ORTAOKUL ÖĞRENCİ SEÇME MÜLAKAT SINAVI

HAFIZLIK PROJE ORTAOKUL ÖĞRENCİ SEÇME MÜLAKAT SINAVINA DAİR BİLGİLENDİRME

HAFIZ İHO PROJE MÜRACATLARI BAŞLADI

Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi

Akademik Eğitimle Birlikte Hafızlık Eğitimi İmkânı

KONYA İl merkezinde bulunan ilkokullarda öğrenim gören 4. sınıf KIZ öğrencileri için Karatay Türk Anadolu Vakfı Hafız Proje İmam Hatip Ortaokulu mülakat sınavı müracaatları başlamıştır.

Başvuru Okulumuz Web Sitesi : turkanadoluvakfihafizkizaihl.meb.k12.tr adresinden elektronik ortamda form doldurarak veya veli tarafından okulumuzda doldurulacak başvuru formu ile müracaat yapılabilecektir.

Kayıtlarımız 28 Mayıs 2021 ‘e kadar devam edecek olup, Mülakat sınavı 31 Mayıs- 6 Haziran- 2021 tarihlerinde belirtilecek bir gün ve saatler arasında yapılacaktır.

Sınav tarihi salgının seyrine göre yeniden değerlendirilecektir.

 

okul brosur-1

ÖĞRENCİ BELİRLEME SÜRECİ HAKKINDA BİLGİ

Mülakat Sınavı Başvuru Tarihi: Kayıtlarımız 22 Mart 2021’de başlayıp 28 Mayıs 2021’e kadar devam edecektir.

Mülakat Sınavı : 31 Mayıs – 6 Haziran 2021 tarihleri arasında belirtilecek bir günde okulumuz binasında yapılacaktır. Sınav giriş bilgilerini sınav tarihine yakın bir dönemde turkanadoluvakfihafizkizaihl.meb.k12.tr adresi üzerinden listeler yayınlanacak okul web sitesinden veya okulumuzdan öğrenilebilecektir.

Mülakat Sınavı : Mülakat sınavına katılabilmek için Konya merkez ilçelerindeki İlkokullarda 4. sınıfa kayıtlı öğrenci olmak. Başvuru formu ile müracaat eden öğrenci mülakata tabi tutulacaktır. Mülakat sınavı sonucunda kriterlere uygun olan ve başarılı olan 90 öğrenci yaz eğitimi için seçilecektir. Seçilen öğrenciler yaz kursuna tabi tutulacak olup en az 8 haftalık Yaz Kursu sürecine devam mecburidir. Yaz programı nihayetinde tekrar mülakat sınavı yapılacak ve Hafızlık Projesine katılmaya 60 öğrenci hak kazanacaktır.

Mülakat Sınavının Değerlendirilmesi: Mülakat sınavında öğrencilere yüzünden Kur’ân-ı Kerîm okumaları istenecek ve ses, mahreç, tecvit kuralları, akıcılık vs. gibi kriterlerle birlikte;

· Dûha ile Nâs Sureleri arasındaki sureler

· Fatiha Suresi

· Ayetel Kürsi

· Sübhaneke

· Tahiyyat

· Salli – Barik

· Amentü

· Rabbena

· Kunut Duaları

İçinden zorluk derecelerine göre ezber üç sure veya dua okumaları istenecektir. Öğrencilere mülâkatta ezber becerilerini ölçecek testler uygulanabilecektir. Öğrencilere her komisyon üyesi bir değerlendirmede bulunacak daha sonra bu puanların ortalamasıyla bir sonuç belirlenecektir. Mülâkatta başarılı olan öğrenciler yaz döneminde yapılacak olan programa katılmaya hak kazanacaklardır.

Yaz Programı Değerlendirmesi: Yaz programı süresince öğrencilerin durumları gözlemlenerek eğitim süresi içinde farklı zamanlarda yüzünden ve ezber kontrolleri yapılacaktır. Yaz programı sonunda yapılacak mülakatta başarılı olan öğrencimiz projeye kesin kayıt hakkı kazanacaktır.

NOT: PROJE KOORDİNASYON EKİBİNİN SINAVLAR, ÖĞRENCİ SAYILARI, TARİH VE MEKÂNLAR HAKKINDA DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKI MAHFUZDUR.

Ek Mülakat tarihi 18 19 Haziran tarihlerinde olacaktır.

 

okul brosur-2 A4 mulakat-1

Bir yanıt yazın

X