2013 Yaz Kur’an Kursları Başladı
Etkinlikler Haberler

2013 Yaz Kur’an Kursları Başladı

Hacıhasanbaşı Kur’an Kursu’nda 2013 Yaz Kursları coşkuyla başladı. Kursta, “Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler” tercübeli eğiticiler tarafından öğrencilere sunuluyor.

Yaz Kurslarının açılışında konuşan Kurs Yöneticisi Abdülkerim Yılmaz, Peygamber Efendimizin (S.A.V) “İlim öğrenmek her Müslümana farzdır” hadisiyle eğitimin önemine dikkat çekti.

Farz olan ilimlerin başında Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesi olduğunu belirten Yılmaz, “Bu, ahirette mazeret sunamayacağımız bir vebaldir. Çocuklarımızı Kur’an nuruyla yetiştirmek geleceğe attığımız en önemli temeldir.” dedi.

Yılmaz, öğrencilerin sadece bu 2 aylık eğitimle kalmayıp, kış döneminde de gündüz veya akşam derslerine gelerek, Kur’an ve Temel Dini Bilgiler eğitimlerini sağlamlaştırabileceğini kaydetti.

Yaz Kurslarının verimli olabilmesi için öğrencilerin devamsızlık yapmamaları gerektiğini ifade eden Yılmaz şöyle konuştu:

“Mazeretsiz olarak derse gelmeyen öğrencilerimizin velilerini SMS yoluyla bilgilendirceğiz. Sık sık veli toplantıları yaparak, öğrencilerin durumlarını bildireceğiz. Öğrencilerin Kur’an-ı Kerimi öğrenmesi için hocaları olarak elimizden geleni yapacağız ama bu sadece bizle biten bir iş değildir. Veliler de günlük olarak öğrencilerin ders durumunu takip etmeliler.”

Bir yanıt yazın

X